Стартъп инкубаторът на Сирма Груп Холдинг –  – избра първите два

...
Стартъп инкубаторът на Сирма Груп Холдинг –  – избра първите два
Коментари Харесай

Sirma Venture Lab избра първите два стартъпа, в които ще инвестира

Стартъп инкубаторът на Сирма Груп Холдинг –  – избра първите два стартъпа, в които ще влага в партньорство с капиталовия фонд Innovation Capital. Двете започващи софтуерни компании са WHISP и AskTheCP, и работят в сегмента на дигитализирането на здравето. Всяка от тях ще получи по 100 000 евро първична инвестиция, към която в бъдеще могат да бъдат добавени още до 300 000 евро, според от развиването на плановете.

WHISP създава софтуерен артикул, който улеснение преместването на интернационалните чиновници, понижава бюрокрацията и подкрепя чиновниците и екипите по човешки запаси да отговорят на условията за световна миграция, предоставяйки поддръжка и цифровизирана обработка на документи.
-->
Фокусът на AskTheCP е битката с антибиотичната устойчивост. Стартъп компанията създава софтуерно решение, което оказва помощ на практикуващите здравни експерти да подобрят резултата от предписването на антибиотици в лечебните заведения, като в същото време оказва помощ в битката с антибиотичната устойчивост в световен мащаб.

Припомняме, че инкубаторската стратегия Sirma Venture Lab започва през май 2022 година и има за цел да помогне на обещаващи започващи компании от Източна Европа с реформаторски планове. Тя се развива в съдействие с Innovation Capital. По време на инкубационния интервал участниците в програмата получават софтуерна инфраструктура, менторство и образование от екип от опитни експерти в най-важните бизнес сегменти и имат опция да се срещнат с някои от най-успешните бизнес ангели и фондове за рисков капитал в района.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР